Οι Δραστηριότητες του Λυκείου μας


ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ του 2ου Λυκείου Καλαμάτας με το 2ο Λύκειο Θεσσαλονίκης !!!

Η Γ΄ τάξη του 2ου Λυκείου Καλαμάτας πραγματοποίησε την 5-ήμερη εκπαιδευτική εκδρομή της από 7-11 Δεκεμβρίου στη Βόρεια Ελλάδα. Το σχολείο μας κατά την επίσκεψη του εκεί πραγματοποίησε αδελφοποίηση με το 2ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης ένα ιστορικό σχολείο της πόλης που η ίδρυση και λειτουργία του ξεπερνά τα 100 χρόνια. Ένα σχολείο που από αυτό αποφοίτησαν εξέχουσες προσωπικότητες, όπως ο Μανώλης Ανδρόνικος, Ντίνος Χριστιανόπουλος, Κώστας Βουτσάς , ο καρδιοχειρουργός Σπύρου κ.ά. Στο σχολείο λειτουργεί Σύλλογος Αποφοίτων με πλούσια δράση.


Η αδελφοποίηση στέφθηκε με επιτυχία μέσα σε ένα κλίμα χαράς συγκινησιακής φόρτισης και ανταλλαγής αναμνηστικών δώρων και τοπικών προϊόντων. Εμείς από την πλευρά μας τους προσφέραμε τοπικά προϊόντα της Μεσσηνίας όπως σύκα, ελιές, ελαιόλαδο, βαλσάμικο, μουστάρδα, παστέλια, τσίπουρο και ούζο, καθώς επίσης τουριστικά και διαφημιστικά έντυπα που μας προσέφερε η Περιφέρεια και ο Δήμος Καλαμάτας.


Ο Δήμαρχος Καλαμάτας μεταξύ των άλλων μας έδωσε και μια σημαία της πόλης την οποία έλαβαν με μεγάλη χαρά ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Διευθύντρια κ. Κλαίρη Χειμωνίδου του 2ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης.


Στο σημείο αυτό θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Νίκα, την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μεσσηνίας κ. Αλειφέρη, καθώς επίσης και τις επιχειρήσεις «ΑΓΡΟΒΙΜ Α.Ε.», «ΣΥΚΙΚΗ», «ΕΝΩΣΗ», «Κ.ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ», και «Β. ΣΤΕΦΑΝΟΥΡΗ» που αμέσως ανταποκρίθηκαν στο αίτημά μας για προσφορά προϊόντων τους.